Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Főnix Rendje

2010.03.19

Az ötödik epizód azzal kezdődik, hogy Harryt és unkoatestvérét, Dudleyt, két dementor támad meg a Privet Drive közelében. Rövid szobafogsága után a Főnix Rendjének tagja kiszabadítják Harryt, és Londonba kísérik a Rend főhadiszállásra. A szövetség, melynek Ron szülei és az egykori roxforti tanár, Lupin professzor is tagja, Voldemort és követőinek legyőzését tűzte ki a legfőbb céljául.

A belső ellenség is fenyeget, a Sötét Varázslatok Kivédése tantárgy újonnan kinevezett tanára Dolores Umbridge előutálata sok gondot okoz még Harrynek és barátainak. Sötétségében odáig merészkedik, hogy Harryt, Fredet és George-ot még a Griffendél kviddics csapatából is kizárja.

Harry eközben álmokat lát. Dumbledore azt javasolja Harrynek, hogy működjön együtt Piton professzorral, Voldemort elleni küzdelmében ő adhatja most a legadhatósabb segítséget.

Eközben persze a varázslóiskolával is törődni kell, a tanulásra sok idő nem jutott. Hermione szigorú napirendet ír elő Harrynek és Ronnak, hisz komoly megmérettetés előtt állnak, az R.B.F. vagyis a Rendes Bűbájos Fokozat elérése a cél.

Dumbledore és Voldemort egymásnak feszül a Varázsügyi Minisztériumban. Ezzel újra elszabadul a pokol, s Harrynek minden eddiginél sötétebb fellegek gyűlnek a feje fölött. Dumbledore is kénytelen előrukkolni régi felfedezésével: Harry olyan erők birtokában van, melyek természetéről mit sem sejtenek még. Harry erejének forrása ugyanis a szeretet. Ez pedig még Voldemorttól is képes megvédelmezni őt.