Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Félvér Herceg

2010.03.18

Harry még egy nyári szünetben sem töltött ilyen kevés időt a Privet Drive-on. Dumbledore röpke két hét után értemegy, és megkéri menjen vele, és segítsen rábírni egy régi Roxfortos tanárt, hogy ismét álljon be a tanári karba.

Piton leteszi a Megszeghetetlen Esküt Narcissával, megígéri neki, hogy segít Draconak, akit Voldemort valami kegyetlenül veszélyes dologgal bízott meg, és akit a biztos halál vár, ha nem teljesíti a Nagyúr parancsát.

Harry az Odúban tölti szünidő hátralévő részét, és ,megérkeznek a várva várt és rettegett RBF eredmények is. Az iskolai szerek vásárlása miatt a kis csapat ellátogat az Abszol útra, ahol már határozott jelek mutatják Voldemort Nagyúr visszatértét. Harryék követik Dracot a Zsebpiszok közbe, ahol a fiú vélhetően sötét üzletet bonyolít le a Burke-kel.

Lassan megkezdődik a tanév, Harryék hatodik évfolyamosok, megkezdik az emberi átalakulás tanulását, és ők maguk is sokat változnak, fejlődnek.

Harry ráeszmél melyik lányba szerelmes valójában, Ron pedig, aki kezdi felfedezni Hermómione iránti érzelmeit, sértődötten rohan egy másik lány karjaiba, amikor ráeszmél, hogy Hermione valószínűleg csókolózott Krummal még negyedikes korukban.

Most először hallunk a horcruxokról, amiknek segítségével Voldemort életben maradhatott azon a bizonyos éjszakán, és megtudjuk, hogy még több horcruxot meg kell semmisíteniük mielőtt Harry sikeresen szembeszállhatna Voldemorttal. Dumbledore megígéri Harrynek, hogy magával viszi a legközelebbi horcrux-vadászatra.

Harry iskolai tevékenységeinek köre a kviddics kapitánysággal bővül, amit megpróbál lelkiismeretesen ellátni. Az egyik kviddics meccs után Harry egy jólfejlett koponyatöréssel köt ki a gyengélkedőn, amit a szintén gyengélkedő Ron helyett beálló túlontúl lelkes és törekvő McLaggen okoz.

Év vége felé Dumbledore magáal viszi Harryt az ígért útra, és a barlangból egy hamis horcrusszal távoznak, amit korábban egy R.A.B. kezdőbetűkkel illetett személy cserélt ki az eredetivel. A legyengült Dumbledore és Harry arra térnek vissza, hogy az iskola felett ott lebeg a Sötét Jegy, valami nagy baj lehet...